Önállóan elemző vezetői információs rendszer készül a Prosys Kft.-nél

Sikeres befejezéshez közelít a kecskeméti székhelyű Prosys Kft. GOP-2015-3.3.4. “Versenyképes IKT szektor fejlesztése” című pályázati kiírásnak köszönhetően megvalósuló “Önállóan elemző, vizuális vezetői információs rendszer előkészítése és H2020 programhoz illesztése” tárgyú pályázata.

A 7,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Prosys Kft. lehetőséget kapott arra, hogy megfelelő alapossággal és szakértői támogatással megvizsgálhatta és fel tudott készülni a brüsszeli forrásokkal dolgozó H2020 SME Instrument pályázatra való jelentkezésére, amelyre a jelen projekt lezárásaként benyújtja jelentkezését.

A H2020 SME Instrument konstrukció célja olyan üzleti ötletek támogatása, amelyek képesek felvenni a versenyt a hagyományos világszintű termékekkel az adott iparágban. A Prosys Kft. egy innovatív adatelemző megoldással indul ezen a lehetőségen, amely segítségével a cégvezetők azonnal, egyetlen pillantásra át tudják látni üzletük, cégük működését.

A fejlesztés eredményeként, a Prosys Kft. szakértői útmutatás mellett többek között hatékonyan fel tudta mérni az adatelemzői piacot érintő felhasználói igényeket, piackutatást végzett a jövőbeli vásárlói körében, pontosította a termékkoncepcióját, létrehozott a termékre specializált angol és magyar nyelvű weboldalt, termékleírást, megismerte a H2020 pályázatok követelményeit, és számos egyéb előkészítő feladatot tudott elvégezni.

Az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően, a GOP pályázat lezárásaként és fő eredményeként pedig a következő hetekben a Prosys Kft. benyújtja a hatásosan előkészített jelentkezését a H2020 SME Instrument pályázatra, ahol egy remények szerinti sikeres elbírálás jelentősen erősítheti Magyarország jelenleg elfoglalt helyét a világ üzleti informatikai porondján.